(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MASOVÁ MOZAJKA
Potřebné ingredience
Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a případně dle chuti dochutíme. Nandáme do tlačenkového střeva(koupíme v papírnictví) a na obou koncích zavážeme provázkem a dobře utáhneme. Vaříme 2 hodiny . Před vařením trochu propícháme jehlou. Po vychladnutí krájíme jako tlačenku.
Je to moc dobré, kdo má mlsný jazýček, tak to ocení.
Je to možné dělat i z kuřecího masa, ale doba vaření se zkrátí na polovinu tj. hodinu.
Je to moc dobré, kdo má mlsný jazýček, tak to ocení.
Je to možné dělat i z kuřecího masa, ale doba vaření se zkrátí na polovinu tj. hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé